Mina katter

Mina favoriter här hemma är två Sibiriska katter och precis som alla andra katter av denna ras så väljer de alltid en favorit i hushållet. I vårt hushåll är det jag som har blivit favoriten till båda våra små söta Sibiriska katter.

Att ha katter här hemma är alltid kul, även om dem fäller och det blir en hel del städning. Dock finns det många fler positiva egenskapare med våra katter vilket gör att vi är väldigt stolta och glada kattägare. Vi har flera vänner med allergier men då rasen ej fäller så mycket är det inga problem att bjuda hem vänner på middagar.

Lek, bus och mys

Jag valde att skaffa denna rasen då de är så keliga och mysiga men också älskar lek och bus. Att skaffa två Sibiriska katter är en av de bästa saker jag gjort i mitt liv, de förgyller min vardag. 

Jag har massor av leksaker till dem och de har vars ett klösträd. Jag leker med dem mycket och aktiverar dem, men de leker även ofta tillsammans. Det är viktigt att de är aktiverade och har egna leksaker annars är det lätt att de använder ens möbler för att aktivera sig, då de är spralliga och alltid har massor av energi. Jag har valt att skaffa två stycken så att jag själv har möjlighet att slappna av och de kan roa sig med varandra. Jag försöker alltid att städa bort alla föremål på mina byråer då de älskar att hoppa upp på dessa. Jag har inga saker jag är rädd om även fast de är väldigt smidiga så vill jag inte bli arg när olyckan är framme, det är i det fallet aldrig deras fel utan bara mitt egna. 

Egenskaper

Båda två är väldigt sociala och de är ofta med i våra samtal vid matbordet, då de tyr sig till mig och vill vara där jag är. Båda mina Sibiriska katter är väldigt lika på många sätt, men också väldigt olika på alla sätt och vis, två helt olika personligheter som jag älskar. 

Många säger att katter är starka individer och de är de helt klart, många säger också att hundar är deras bästa vän, men då Sibiriska katter är mer som hundar, har jag de bästa av två världar. Jag har två bästa vänner som jag slipper långa promenader med och jag kan leka och mysa med dem mest hela tiden.

De har haft stor inverkan på mig och mina vänner i min sällskapskrets. Inte nog med det har jag hittat många likasinnade vänner vid alla evenemang och kattutställningar jag besöker. De är inte bara mina husdjur utan även mina stoltheter.