Allergifria katter: Vad du behöver veta

Lider du av allergier? I så fall kanske du undrar om det finns några allergifria katter där ute. Tro det eller ej, men det finns ett antal raser som har avlats fram specifikt för människor som lider av allergier. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera de olika typerna av allergier som människor kan ha, samt vilka kattraser som är bäst lämpade för dem med allergier.

Varför är vissa personer allergisk mot katter?

Det finns flera skäl till varför människor kan vara allergiska mot katter. I vissa fall kan det bero på att man är allergisk mot kattens päls. I andra fall kan människor vara allergiska mot det mjäll (döda hudceller) som katterna släpper ut. Vissa människor kan också vara allergiska mot kattens saliv.

Det finns några saker du kan göra för att lindra din kattallergi. En sak du kan göra är att försöka hålla katten borta från sovrummet. Detta kommer att bidra till att minska mängden mjäll i luften. Du kan också överväga att skaffa en allergifri katt. Det finns ett antal raser som har fötts upp speciellt för människor som lider av allergier.

Här nedan kan du läsa mer om dom olika allergivänliga kattraserna du kan skaffa om du är allergisk mot katter.

söt katt

Vilka kattraser kan man skaffa om man är allergiker?

Det finns ett antal olika kattraser som anses vara allergivänliga. Några av de mest populära raserna är:

  • British Shorthair
  • Devon Rex
  • Bengal katt
  • Sibirisk katt

Dessa raser har avlats specifikt för människor som lider av allergier. De är alla raser med låg håruppbyggnad, vilket innebär att de producerar mindre mjäll än andra katter. De tenderar också att ha kortare päls, vilket gör att det är mindre sannolikt att de orsakar en allergisk reaktion.

Om du är allergisk mot katter men ändå vill ha en kattvän kan en av dessa raser vara perfekt för dig.